maandag 9 mei 2016

Maandag 9 mei

Vandaag was de grote dag!  Om half 1 hadden we een anamnesegesprek met Isa's therapeute Lisette (logopedist). Isa en Roan mochten met de assistent mee zodat wij rustig met Lisette konden praten. 

De doelen waar we aan gaan werken zijn voornamelijk de spraak, de zelfredzaamheid en het om hulp vragen als iets niet lukt. Isa vraagt eigenlijk nooit om hulp.  Als haar iets niet lukt moddert ze altijd maar wat aan, en laat het voor wat het is. Wij vinden het erg belangrijk dat ze ons dan vraagt zodat we haar kunnen helpen. 
Isa's therapiedolfijn is Kanoa. Kanoa is een mannetje van 5 jaar. 

Een therapiesessie bestaat eerst uit een half uur therapie/ voorbereidingstijd (dit is binnen), daarna volgt de therapie op het dok en in het water en een nabespreking met de therapeut en de ouders.

Voor Roan is er een broertje en zusjes programma. Gabriella (pedagogische medewerker) kwam zich na het anamnese gesprek voorstellen. Helaas waren er tijdens deze therapiesessie geen andere kinderen dus Roan was alleen. Hij wou eerst niet met Gabriella mee maar later had hij toch interesse. Hij is met Gabriella in het sea aquarium geweest en ze hebben verschillende vissen gezocht.  


 Toen Isa binnen klaar was, kwam ze vol trots met haar wetsuit naar buiten gelopen. Samen met Lisette en een stagiar liep ze vol zelfvertrouwen richting het dok. Vanaf een afstand konden wij meekijken. Op het dok zijn ook een stagiar en een dolfijntrainer aanwezig. Isa deed eerst een spelletje memory met Lisette en ging daarna het water in. Isa was totaal niet bang en je zag haar genieten. Eerder dan gepland kwamen ze weer uit het water. Wat bleek nou... Kanoa had er niet zoveel zin in. Lisette stelde voor om het over een uur weer te proberen en dan met dolfijn Nubia. 

Het zwemmen met Nubia ging wel goed. Heel erg mooi om te zien. Isa kon er geen genoeg van krijgen.
Vandaag was vooral een dag van wennen en kennismaken met elkaar. Morgen aan het werk!

xxx

Geen opmerkingen:

Een reactie posten