zaterdag 7 mei 2016

Vrijdag 6 mei


Vandaag kregen we bericht van het cdtc (Curacao Dolphin Therapy & Research Center) dat er een welkomstmap voor ons klaar lag op het kantoor van het cdtc.   Na het lezen van de mail zijn we er dan ook gelijk naar toe gegaan.
Heel bijzonder om het terrein op te lopen. We werden enthousiast ontvangen. Ook erg leuk...Isa zag het boek de upside van down liggen waar ze zelf ook in staat en liet dat gelijk aan de kantoormedewerkers zien.
De therapie begint aanstaande maandag. Isa heeft dagelijks van 13 uur tot 15 uur therapie met therapeute Lisette. De eerste dag moeten we een half uur eerder aanwezig zijn i.v.m. het anamnese gesprek.  

We mochten ook alvast even bij de dolfijnen kijken. Toen ik daar zo stond moest ik wel even slikken. Daar stonden we dan eindelijk....
Er kwam uit de verte al een nieuwschierige dolfijn naar ons toe zwemmen. Echt zo mooi!!!! We moesten snel weer weg want de volgende therapiesessie zou bijna beginnen.  Isa zei tegen de dolfijn: "dag dolfijntje...tot maandag" ❤

We zijn nog even naar het strandje vlak bij het cdtc gegaan. Er kwam al snel een jongetje met down op Isa aflopen. "Kijk jij ook down" zei het jongetje. Hij stelde zich voor aan Isa, "Gijs". Gijs is net als Isa 10 jaar en hij heeft de afgelopen 2 weken dolfijntherapie gehad. Het was gelijk dikke mik tussen die twee. Fijn om te zien. Isa heeft niet altijd aansluiting bij andere kinderen en nu zag je 2 lotgenootjes bij elkaar. Was een pracht om naar te kijken. Ze deelden ook nog eens dezelfde interesses.  Ze hebben samen een showtje weggegeven op "hun" favoriete nummer van kinderen voor kinderen. Ze hebben samen gezwommen in de zee en ik heb een tijd staan kletsen met de moeder van Gijs. Jammer dat Gijs helemaal in Limburg woont. Isa en Gijs hadden een echte klik. Morgen vertrekt Gijs weer naar Nederland....jammer!
Tot morgen...wij hebben vandaag weer een super mooie dag gehad!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten